Domaći piling za tijelo

Ili bolje rečeno pilinzi 😀

Dakle, za vas imam par jako jednostavnih recepata za piling za tijelo, a sve sastojke sigurno imate kod kuće.  Za svaki recept vam treba šećer ili kukuruzna krupica (može čak i gris, smeđi šećer, mljevene zobene pahuljice, bilo što dovoljno grubo da glumi čestice pilinga, a što ćete odabrati ovisi o tome volite li više nježniji ili kao ja, grublji piling). Unaprijed se ispričavam što ne pišem točne mjere koliko čega ide, jer ih nemam, ja to sve miješam “od oka”. 😀 Isto tako, vjerujem da bi ovi pilinzi mogli stajati neko kratko vrijeme u frižideru, ali ja ih radim u maloj količini prije svakog pilingiranja.

1. recept

 1. šećer (ili što ste već odabrali za piling)
 2. med
 3. mlijeko

Priprema je vrlo jednostavna: u zdjelicu dodajte “zrnca” za piling, med i onda dodavajte mlijeka ovisno o tome kakav piling želite, manje mlijeka, gušći piling i obrnuto.

2. recept

 1. šećer ili što već koristite
 2. baby ulje ili bilo kakvo ulje koje imate (maslinovo, bademovo, ulje makadamije…)
 3. gel za tuširanje

Priprema je slična kao i u prethodom receptu, prvo se dodaju zrnca za piling i malo ulja (otprilike jedna žlica, ali nije pravilo) i zatim dodajete gel za tuširanje dok ne dobijete gustoću koja vam odgovara.

3. recept

– nemam više pojma otkud sam izvukla ovaj recept, ali ovaj piling može dulje stajati zatvoren u staklenki i super je kao poklon. Za razliku od prethodnih, za ovaj piling imam točne mjere sastojaka. 😀

 1. 2 šalice smeđeg šećera
 2. 1 šalica bijelog šećera
 3. žlica ulja (najbolje je suncokretovo ili neko drugo koje nema jaki miris, znači izbjegavajte maslinovo i sl. ulja)
 4. 1 žlica ekstrakta vanilije

Prvo izmješate smeđi i bijeli šećer, pazeći da nema grudica. Zatim dodate ulje i ekstrakt vanilije te sve zajedno pomiješajte i spremite u staklenku.

I za kraj, par jako jednostavnih recepata:

 1. mljevena kava plus gel za tuširanje
 2. krupna morska sol plus ulje (maslinovo, bademovo…)

Nakon bilo kojeg od ovih pilinga koža će vam biti glatka i mekana. I zapamtite, piling se ne bi smio raditi češće od dvaput tjedno i obavezno se nakon tuširanja i pilinga namažite losionom, mlijekom ili butterom za tijelo. Uživajte. 🙂

Izvor slike: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *