Hello, it’s me

Već mjesecima, doslovno mjesecima, sjedim za laptopom i pokušavam napisati ovaj post, svaki put neuspješno. Prošlo je već toliko vremena otkad sam zadnji put nešto napisala, kamoli objavila, da ne znam otkud krenuti. S kakvim postom uopće opet početi?

Pa, najbolje od početka… Prošle godine (isuse bože, toliko je prošlo!!!) sam rekla da odustajem, na neki način, od bloga. Odnosno barem one kozmetičke i beauty strane bloga. Jednostavno nisam više u tom svijetu, interesi su mi se promijenili, ne pratim više niti kolekcije sve koje izlaze, ne kupujem toliko kozmetike i nemam ni volje ni želje više pisati o tome. Tu i tamo ako mi dođe da kakav proizvod podijelim s vama, to ću napraviti, ali najvjerojatnije na Facebooku, sumnjam da ću pisati recenzije. Ali nikad se ne zna, možda se koja i zalomi. Blog mi je na kraju iz nečega što je bilo zabavno, u čemu sam uživala i što sam voljela i oko čega sam imala inspiracije, postao nešto sasvim suprotno.

Kad mi je stigao račun za hosting i produljenje domene, razmišljala sam poprilično dugo što da radim. Produljiti ili ne produljiti? Razmišljala sam da jednostavno ne produljim ništa i da obrišem blog i to bi bilo to. Na kraju su me dragi i moja prekrasna Dunja u oblacima, nagovorili da produljim hosting na barem još godinu dana i pišem jednostavno kad želim, o čemu želim, kako želim, bez ikakvih pravila i pritisaka o tome kako “moram objavit ovu recenziju” ili “moram napisat nekakav post” ili bilo što slično. Rekli su mi “nema smisla da nakon 5 godina baciš u vjetar sav trud uložen u taj blog. Produlji hosting barem još na godinu dana pa ćeš vidjet.” I poslušala sam ih i eto, “samo” 6 mjeseci kasnije, sjedim tu i tipkam. Bili su u pravu, I guess?

Kad sam konačno sjela za laptop i otvorila WordPress, prvo me dočekala sva sila update-ova, što za WordPress, pluginove, teme koje su instalirane. Nakon što se konačno sve to update-alo, dogodilo se sljedeće: nekako su se svi komentari, sa svih ikad objavljenih postova, od prvog do zadnjeg, prebacili u spam folder. Ja pak nisam obratila pažnju na to i automatski sam kliknula “empty spam”. Kad sam shvatila što se desilo, bilo je prekasno, jer backup naravno nisam napravila. Bravo ja. Shvatila sam to kao znak iz svemira i zaključila da je s mojim beauty blogom definitivno gotovo. Postovi su još uvijek objavljeni i razvrstani pod kategorije. Što ću s njima, još nisam odlučila. Hoću li ih sve obrisati ili ne, stvarno ne znam. Mislim da u prvo pokušati s novim postovima, vidjeti kako će to ići, postoji li uopće budućnost za ovaj blog ili ne.

U međuvremenu, kao što već znate, kupili smo kuću, koju sad polako uređujemo. Da, još uvijek ju uređujemo, makar je prošla već skoro godina dana. Zašto to toliko dugo traje, objasnit ću vam drugom prilikom. Zapravo, o tome sam i namjeravala pisati. Cijeli taj proces kupnje kuće, što, kako, uređenje, odabir i kupovina materijala, sastavljanje svega toga… Nekako se nadam da će to ljudima biti zanimljivo čitati, a možda nekome i pomognem. Ako me još netko uopće čita, primam prijedloge, što vas zanima od ove tematike? Možda za početak neki općenitiji post sa našim iskustvom kupovanja kuće, kreditom, svim tim “dosadnim” stvarima…

Da ne duljim dalje, ako ću pisati, pisat ću općenito o stvarima o kojima mi se u tom trenu piše. Ako mi se piše o tome kako napredujemo s kućom, pisat ću o tome. Ako mi se piše recenzija novog filma, knjige, možda kakve igre koju trenutno igram, pisat ću o tome. Možda se desi pa napišem opet i kakvu kozmetičku recenziju. Ne mislim više ništa obećavati. Nema onoga “obećajem post o tome i tome, tad i tad”. Kad sam, prije kojih 6 godina počela pisati ovaj blog, ovo mi je bilo mjesto opuštanja i nešto što sam s guštom radila. S vremenom, postao je sve samo ne to. I to je ono što pokušavam vratiti. Želim da ovaj blog opet postane samo moje mjesto, na kojem mogu pisati što želim, o čemu želim, kako želim, bez da se ikome opravdavam.

Namjeravala sam da ovo bude kratak post, a na kraju sam se raspisala i ovo je postalo više emotivno i melodramatično nego sam namjeravala. Mislim da sam rekla sve što sam imala za reći. Sad odoh oprati kupaonu, a onda idem na frizuru.

Za kraj vam ostavljam nekoliko slika koje sam neki dan slikala. Zato jer mogu.

 

One Reply to “Hello, it’s me”

  1. Drago mi je da si se ponovno vratila, pise po svome i onda kada za to imas inspiracije jel ima nas koje zanimaju takve stvari, ja obozavam uredenje interijera i sve te stvarcice i pobornik sam uradi sama projekata i jako me zanima kako ste vi se to smislili i uredili, pisi nam o svemu sto te u tom trenu zanima, nadam se da se uskoro citamo opet. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *