Andalou Naturals Pumpkin Honey Glycolic Mask

Iskreno, ako još niste isprobali ovu masku za lice, ne znam što čekate. 😀 Koristim ju već neko vrijeme i moram reći da je ovo jedna od boljih maski za lice koje sam dosad koristila. 

Dakle, kao što piše u naslovu, riječ je o Andalou Naturals maski za lice, s organskom bundevom, Manuka medom i glikolnom kiselinom.

DSC_0297

DSC_02977

Soothes inflammation, oxygenates and hydrates, advances dermal absorption of active ingredients. Organic pumpkin, rich in beta carotene, blended with Manuka honey and citrus glycolic AHA, gently dissolve and lift away dull surface cells, exfoliating and resurfacing for even tone and smooth texture, as Fruit Stem Cell Complex helps revitalize for a brighter, more luminous complexion.

Maska dolazi u (staklenoj) plastičnoj, zelenoj teglici sa sivim plastičnim poklopcem. Količina koju dobijete je 50 g, a cijena joj je oko 12 dolara na iHerbu (cca 60 – 70 kn, ovisno o tečaju dolara)Dovoljna je dosta mala količina maske za cijelo lice tako da će ova teglica dosta dugo potrajati.

DSC_0307

DSC_0309
Riječ je o maski koja zapravo radi kemijski piling lica, pomoću glikolne kiseline te enzima iz bundeve, odnosno omekšava i uklanja prljavštinu iz pora te mrtve stanice kože. Rezultat toga je meka, svježa koža lica. Ovo zvuči kao loša reklama, ali stvarno je tako.

S obzirom da je glavni sastojak pire od bundeve, tekstura je malo neobična. Nije gelasta, a nije ni kremasta. Lagano je ljepljiva i na licu se ne osuši do kraja, već samo, kako se suši postaje još bolje ljepljiva. Unatoč tome, dosta se lako ispire s lica. U uputama stoji da se maska nanese na čistu kožu, izbjegavajući područje oko očiju, ostavi se da djeluje 10 minuta i zatim ispere. Klasika kao i kod većini maski za lice. Koristi se po potrebi 1 – 3 puta tjedno.

DSC_0311

DSC_0313

Ja ju koristim otprilike dva puta tjedno, nemam potrebe češće. Ljeti ću vjerojatno smanjiti korištenje na jednom tjedno ili čak rjeđe. Ako imate kakvih prišića na licu koje ste (kao ja) raskopali ili kakvih krastica, moguće da ćete nakon nanošenja osjetiti lagano peckanje, pošto maska ipak sadrži kiselinu. Desilo mi se to par puta, ali ništa strašno, brzo prestane, više kao da škaklja zapravo. Također, nakon ispiranja lice bude malo crveno, što je normalno nakon korištenja ovakve maske. Crvenilo nestane unutar par minuta, a vi imate svježe i meko lice i zdravu kožu.

Iskreno, ovu bih masku preporučila za sve tipove kože, jer nije pretjerano agresivna, a opet je učinkovita. Ukoliko imate suhu i osjetljivu kožu, mislim da bi korištenje jednom tjedno bilo sasvim dovoljno. Ako još niste, svakako isprobajte ovu masku. Uvjerena sam da se nećete razočarati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *