Garnier Pure Active gel za umivanje – recenzija

Vjerujem da svi imamo barem jedan proizvod kojem se uvijek vraćamo i u kojeg se možemo pouzdati. U mom slučaju to je Garnier Pure Active gel za umivanje. Bilo da mi je lice u neredu zbog PMS-a ili je popizdilo od nekog proizvoda ili što god, znam da se mogu pouzdati u ovaj gel da mi lice vrati u normalu. DSCN8362Primjetit ćete da su na slici dvije različite bočice istog gela. Lijeva bočica, s engleskim natpisom, je iz DM-a, dok je desna iz Mullera. Često se desi da su mi proizvodi iz Mullera bolji nego isti ti proizvodi kupljeni u DM-u, ali s ovim gelom to nije slučaj. Sastav im je potpuno isti i jednako su dobri. Razlika je jedino u cijeni, u DM-u ćete ga naći po cijeni od oko 33 kn, dok mu je cijena u Mulleru oko 40 kn. Ponekad se u Mulleru zna naći na sniženju po oko 28kn.

DSCN8364

Gel je namjenjen masnoj (i mješovitoj, po meni) i nečistoj koži. Sadrži salicilnu kiselinu i cink. Proziran je, jedna pumpica je i više nego dovoljna, a u dodiru s vodom se lijepo pjeni. Ne pretjerano, da vam je lice puno pjene, nego baš taman. Ima osvježavajuć miris, meni malo miriši po krastavcima?! U svakom slučaju, miris nije neugodan.

Nakon umivanja koža je vidljivo čišća i blistavija, pore i miteseri vidljivo umanjeni. Za mene, koja imam mješovitu kožu, nije prejak i bez problema ga koristim i do dva puta dnevno. To najviše ovisi o tome kakva mi je koža, ako je u okej stanju, onda ga koristim jednom dnevno, obično navečer (odnosno nakon skidanja šminke), a ujutro se umijem običnom vodom ili nekim blažim gelom. U zadnje vrijeme ujutro kožu prebrišem Balea Soft&Clear tonikom, jer mi stoji doma već mjesecima, pa da ga konačno potrošim. Nije loš, ali nije ni ništa posebno. Ukoliko mi je lice u neredu, imam prištiće, koristim Garnier dva puta dnevno, ujutro i navečer. Definitivno nije za one koji imaju suhu ili osjetljivu kožu, jer bi vam bio prejak.

Ukoliko imate problema s nečistom kožom, svakako preporučam da isprobate ovaj gel. Isprobala sam raznih gelova za umivanje, ali ovome se uvijek vraćam. On je moj apsolutni holy grail što se gelova za umivanje tiče. Koji je vaš HG proizvod za čišćenje kože? 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *