Garnier Miracle Skin Cream – prvi dojam

Uz Garnier Miracle Skin Cream stvara se novi preduvjet njege protiv starenja pružajući trenutačno preoblikovanje kože prilikom nanošenja proizvoda. Ova nova dimenzija njege kože protiv starenja djeluje optički. Mikrokapsule obogaćene mikropigmentima daju trenutačan učinak poboljšanja. Mikropigmenti su skriveni unutar bijelih mikrokapsula koje ostaju potpuno nevidljive u kremi. U dodiru s kožom one se transformiraju, oslobađajući punu moć mikropigmenata. Djelujući poput koncentrata ‘prirodnog sjaja’ trenutačno ublažavaju znakove starenja. Njezina svježa i kremasta bijela tekstura sadrži mikropigmente u pažljivo doziranim kapsulama kako bi svakom tipu tena pružili univerzalno prekrivanje.

To je ono što Garnier tvrdi za Miracle Skin kremu. Naravno, to sve zvuči impresivno, ali može li se jedna nijansa kreme prilagoditi apsolutno svakom tenu?

DSCN7822Krema dolazi u plastičnoj tubici, s otvorom na čepu. Klasično pakiranje, higijensko i omogućava dobro doziranje kreme. Količina je 50 ml, a cijena kreme je oko 80 kn.

Prije nego krenem dalje s recenzijom, naglasit ću da ne mogu govoriti o tom preoblikovanju kože i anti age učinku, jer kremu nisam dovoljno dobro isprobala (zbog razloga navedenih u daljnjem tekstu). Zato sam u naslovu posta radije napisala “prvi dojam”, a ne “recenzija”. Trenutno nemam problema s borama ili općenito potrebu za anti age njegom. Kremu je detaljnije isprobala moja mama, pa ću u svezi tih tvrdnji navesti njeno mišljenje. 

Sad kad je to “out of the way”… Sama krema je lagana i dobro se razmazuje pa je dovoljna mala količina kreme za cijelo lice. Bijele je boje, a u njoj se nalaze ti mali mikropigmenti, koji u sebi sadrže, očito, pigment. U dodiru s kožom, oni “pucaju” i krema poprima “boju kože”, da tako kažem. Tu dolazimo do prvog problema. Ovo nikako nije “univerzalna” nijansa i ni u kojoj mjeri se ne može prilagoditi svakom tenu.

DSCN7820

Ja sam svijetloputa, rozog podtona. Mogu nositi samo roze i eventualno neutralne pudere. Ako nijansa imalo vuče na žuti podton, meni ne odgovara. Osim toga što mi je očito pretamna, na meni vuče lagano na narančasto. Na ruci je više narančasta i mrvicu tamnija nego na licu, doduše. Na licu se malo bolje stopi s tenom, ali i dalje ne dovoljno za nekoga tko ima svijetliji ten. Jednostavno, dok ju nanesem, izgledam žuto i bolesno, što nikako nije dobar look. Osim možda za maškare ili Halloween. 😀

DSCN7824

Istraživanja pokazuju da Miracle Skin Cream od prvog nanošenja djeluje na boju kože i njenu kvalitetu. Ten je svježiji i blistaviji, vidljivo se smanjuju znakova umora, koža je blistavija, ten ujednačeniji i sjajniji. Trenutačno posvjetljuje, zaglađuje i ublažava podočnjake, a dugoročno smanjuje male i duboke bore te učvršćuje kožu.

Nažalost, kod mene sve ove tvrdnje padnu u vodu. Krema jako, jako slabo prekriva. Bit će vam odlična ako imate dobar ten koji samo treba malo ujednačiti. Hvata se za suhe dijelove na licu i dodatno ih naglašava. Osim toga, kad bih prošla prstima po koži, točno sam osjetila da imam kremu na licu, lice je bilo lagano “ljepljivo”. Fiksiranje puderom u prahu ili kamenu je pomoglo, ali to je onda još više naglasilo suhe dijelove na licu, za koje se krema već sama po sebi primila. Toliko o svježem i blistavnom tenu.

S druge strane, moja mama je ovom kremom i više nego zadovoljna. Koristi ju već dobrih par mjeseci. Ima mješovitu kožu,poput mene, a uskoro će navršiti 50 godina. Ten joj je dobar, pa joj ne treba veliko prekrivanje, zato joj je ova krema odlična. Fino joj ujednači ten i zagladi kožu. Šo se tiče ovih dugoročnih učinaka poput smanjenja bora i učvršćivanja kože, kaže da ne vidi nikakvu razliku u čvrstoći ili teksturi kože.

There you have it. Dva ista tipa kože, različitih godina, dva potpuno različita mišljenja. S obzirom da sam čula kako jako puno domaćih i stranih blogerica hvali ovu kremu, ako se dvoumite oko kupnje, preporučam ipak da ju isprobate. Možda vas iznenadi. Ali, ako imate većin problema koje treba prekriti ili ste svijetlijeg tena, preskočite ju.

Jeste li već isprobali Miracle Skin kremu? Kako vam se dopala? 🙂

 

*PR proizvodi – iako su proizvodi dobiveni, moje mišljenje o njima je iskreno. Za više informacija o PR proizvodima pročitajte moj Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *