L’Oréal Wings Intenza vs. Maybelline Lash Sensational

Wings Intenza i Lash Sensational dviju su (relativno) novije maskare koje su se na tržištu našle u otprilike isto vrijeme. Ja vam danas donosim usporedbu tih dviju maskara, pa ako ste se možda dvoumili koju od njih uzeti, nadam se da će vam ovaj post biti od nekakve koristi. 🙂

Ispričavam se što na slikama nisam našminkana i nemam počupane obrve, bila sam bolesna dok je ovo slikano i nisam bila za ništa, kamoli za čupanje obrva. 😛

DSCN7525

 L’Oréal False Lash Wings Intenza

Ovo je zapravo novija, inovativna verzija kultne False Lash Wings (Butterfly) maskare. Dolazi u količini od 7ml po cijeni od 115 kn, u srebrnoj bočici s crvenim poklopcem.

Želite efekt umjetnih trepavica u dva poteza četkicom? Dobit ćete ga s novom L´Oréal Paris False Lash Wings Intenza maskarom! Dvostruko asimetrična četkica pružit će vam savršen efekt umjetnih trepavica, poput leptirovih krila. Vaše će trepavice biti intenzivno volumizirane mat crnom formulom i spektakularnije nego ikada prije!

Evo kako ta “dvostruko asimetrična” četkica izgleda. Dosta je neobična i na prvo nanošenje malo čudna. Treba malo vremena dok skužite kakvo vam nanošenje najviše odgovara. Na  L’Oréal facebook stranici možete vidjeti kako oni kažu da se nanosi. 🙂

Untitled-1Ja ju koristim manje više, po tim njihovim uputama. Prvo nanesem maskaru s ravnim dijelom, na kojem su kraći češljići, a zatim rotiram prema van i počešljam trepavice “bočnim” dijelom s dužim češljićima. Ovaj način mi se pokazao najefikasnijim i najjednostavnijim.

E sad, meni se ova maskara ne sviđa. Da su trepavice vidljivo naglašene i produžene sa samo jednim slojem, jesu. Da je maskara stvarno crna, je. Također, lijepo ih podigne, što mojim ravnim trepavicama puno znači. Ali, ono što ja dobijem s njom su sljepljene trepavice. Izgledaju jako suho i imam osjećaj da su krute, makar su na dodir dosta fleksibilne. Ima ljudi kojima takav efekt ne smeta, koji to čak i vole, ali ja nisam jedna od njih.

Općenito se s L’Oréalovim maskarama ne volim i nažalost, ova nije bila iznimka. Jednostavno mi njihove maskare ne odgovaraju. Originalnu False Lash Wings maskaru nisam isprobala, pa ih ne mogu usporediti. Što se tiče trajnosti, maskara se dobro drži i nisam imala nikakvih problema s trušenjem.

LLijevo bez maskare, desno s jednim slojem

Maybelline Lash Sensational

Maybelline je inače poznat po maskarama s velikim četkicama, koje obećavaju volumen, pa je lijepo vidjeti od njih nešto drugačije. Ova maskara obećava produžene i raširene trepavice. Dolazi u plastičnoj tubici, metalik roze boje (boja rozog zlata), u količini od 9,5 ml i po cijeni od oko 79 kn. Moram priznati da pakiranje ove maskare djeluje jeftinije u odnosu na pakiranje Wings Intenza maskare, koje je, iako plastično, poprilično elegantno.

Maybelline New York Lash Sensational maskara je maskara za senzacionalne trepavice, raširene poput lepeze. Unutarnje dlačice četkice obavijaju i naglašavaju 100% trepavica. Vanjske dlačice četkice šire trepavice poput lepeze.

Četkica je jednostavnog, zakrivljenog oblika, s kraćim češljićima na unutarnjoj, a dužim na vanjskoj strani. Ja ju nanosim tako da zavinuti dio postavim uz korijen trepavica pa rotiram četkicu dok izvlačim prema van. Četkica stvarno lako zahvaća sve trepavice, pa i one male u unutarnjem kutu oka. Formula same maskare je malo mokrija nego kod L’Oréalove, ali meni to ne smeta. Fino podigne trepavice i lijepo ih počešlja i produži. Daje malo volumena, ali ništa spektakularno, ali opet ponavljam, ova maskara to ni ne obećava. Drži se odlično, rekla bih da je formulom slična vodootpornim maskarama, dosta je izdržljiva, a opet se lako skida. Ne trusi se i s njom nemam onaj osjećam suhih i krutih trepavica.

DSCN7527Kao što sam već rekla, Maybelline je poznat po svojim Volum’ Express maskarama, od kolosalke, Rocket Volum’ i sl., koje sve imaju debele četkice. S obzirom da imam kratke trepavice, takve mi velike četkice ne odgovaraju. Maskara završi po cijelom kapku. 😀 Lash Sensational me ugodno iznenadila i odlično mi odgovara.

MLijevo bez maskare, desno s jednim slojem

I za kraj jedna slika da vidite maskare bok uz bok iliti oko uz oko. Mislim da je razlika očita. Wings Intenza daje sljepljene i naizgled suhe trepavice, dok su s Lash Sensational trepavice lijepo počešljane i razdvojene.

DSCN7572

Mislim da vam je već jasno da je Maybelline moj favorit. Cijenom je pristupačnija, dolazi u većoj količini i jednostavno meni osobno više odgovara efekt koji dobijem s njom, nego onaj koji mi daje Wings Intensa.

Jeste li probali koju od ovih maskara? Koja je vaš favorit? 🙂

*PR proizvodi – iako su proizvodi dobiveni, moje mišljenje o njima je iskreno. Za više informacija o PR proizvodima pročitajte moj Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *