Nova godina, novi blog?

Sretna vam Nova! Sa velikim zakašnjenjem. 🙂 Nadam se da ste se dobro proveli preko blagdana i odmorili se. Nisam ništa pisala za vrijeme blagdana jer sam ove blagdane provela na tri strane Hrvatske. Badnjak sam provela s dragim kod njegovih u Varaždinu i u taj jedan dan smo nagurali doslovno sve, ručak kod njegovih, posjet jednoj baki, posjet drugoj baki (koje nije bilo boma, pa samo završili kod kumova :D), pa posjet najboljem frendu i onda se istu večer vratili k meni. Božić smo proveli kod mene, a već na Štefanje smo se uputili na Krk. Dragi je još uvijek tu na terenu, pa smo Novu godinu proveli ovdje, a doma se vraćamo sutra popodne. Tu nažalost (ili nasreću?) nije bilo puno snijega, svega par cm, ali je vrijeme većinom bilo relativno lijepo. Nije loše svako jutro s balkona gledati more, moram priznati. 🙂

Untitled_Panorama1

A sad da se osvrnem na naslov ovog posta, koji vas, nadam se, nije previše zbunio. Naime, vidite i sami da nisam pretjerano aktivna na blogu zadnjih mjeseci, što sam već objašnjavala zašto je tako. Da se razumijemo, i dalje jako volim kozmetiku, pratim youtubere, pratim nove kolekcije, wish lista samo raste i sl. Ali, kako sad imam više slobodnog vremena, počela sam se baviti i drugim stvarima.

Na primjer, otkrila sam da volim kuhati. 😀 Tko bi rekao. Doma rijetko kad kuham, obično pečem kolače, ali u mojoj kuhinji, to je kaos. Glavna kuharica je baka, baka je carica kad je kuhanje u pitanju. Uostalom, vjerujem da su i vaše bake takve, nema boljeg od onog što baka skuha. Za kolače je pak najviše “zadužena”, da tako kažem, mama. Jedini problem je što mama ima svoje provjerene kolače koje radi i ne voli se upuštati u eksperimente. E tu upadamo sestra i ja, koje volimo isprobavati nove recepte. I zašto onda doma rijetko pečem kolače? Jer u trenutku kad ja krenem nešto raditi, evo mame iznad glave: “to se ne radi tak, to se ovak radi”, “to si napravi ovak, bude ti jednostavnije”, “kak to radiš, kak možeš tak, ja to radim ovak”. I slične izjave. Znam da misli dobro i da mi želi pomoći, ali pobogu ženo, pusti me na miru! 😀 Koliko puta sam joj rekla “ti to radiš tak, ali ja ne, ja radim po svom”. Ali ne, ona je i dalje tu i i dalje mi kvoca… I tak će bit zauvijek, sigurna sam. 😀 Mame ko mame. Uglavnom, ja sam u zadnje vrijeme sve više sama s dragim dok je on tu na terenu, pa sve više kuham i pečem. I tko bi rekao, ali volim kuhati i relativno dobro mi ide. 😀 Obećala sam dragom da ću par njegovih slika hrane ubaciti u post, pa evo, lazanje, stir fry riža s povrćem i svinjetinom i mini cheesecakeovi. (Dragi je kupio novi mob, s nekom bijesnom kamerom, pa si je sad sav fensi i slika sve i totalno si je ponosan na slike.)

Untitled-1

Osim toga, u zadnje se vrijeme sve više bacam na DIY stvari. Well, budimo realni, dosad sam onak, dvije stvari napravila, ali bože mili, dvije više nego dosad. 😀 Or so I say to myself. Nije baš da sam posebno kreativna osoba (nisam uopće), u principu samo kopiram stvari koje nađem na netu ili negdje vidim i svide mi se. Zadnje sam zapela da napravim sparkle ball i ogledalo od žlica. Wish me luck!

Ono što pokušavam ovim ogromnim esejom reći je da, nemojte se iznenaditi ako ovaj blog krene u malo drugačijem smjeru. To sad ne znači da ću potpuno promijeniti “svrhu” bloga ili prestati pisati o kozmetici, jednostavno namjeravam ubaciti više lifestyle postova. Više recepata, više DIY postova i sl. Nadam se da će vam to biti zanimljivo čitati i da mi na tome nećete zamjeriti. 🙂 Što vi uopće mislite o toj ideji, biste li voljeli čitati više takvih postova? Mislim, meni je ovaj blog odmor za dušu i da se maknem od svega i zato sam odlučila jednostavno pisati o čemu mi se piše i ne se koncentrirati samo i isključivo na kozmetiku.

Oh, btw, ošišala sam se. Opet. 😀 Makar sam rekla da neću. Prije Božića sam kosu odrezala na istu duljinu, da se sve uklopi s ovim sidecutom koji je već dosta izrastao. Prestala sam brijati taj dio kose prije kojih godinu dana i evo kako sad izgleda. Tek sam sinoć shvatila koliko mi je već kosa narasla. (kraći dio, lijevo na slici) Ignorirajte podočnjake i ispranu boju kose, moram se pofarbati. Zanimljivo kak se ova boja ispire, dok se obojam je tamna, ljubičasto smeđe crvenkasta nijansa, a ispere se na smeđe crvenu nijansu. Ne smeta mi, čak dobro izgleda. 😀

DSCN7228

Well, to je to za ovaj post. Čitamo se uskoro. Za kraj, slika mog božićnog poklona od dečka. Meet Oliver! Zeko je trenutno doma i sestra ga pazi i mazi, pseto je u početku bilo ljubomorno, ali sad su ju uhvatili majčinski instinkti i ponaša se kao da je njen. 🙂 Jedva čekam da se vratim doma, fale mi moje živinice! (Ako nekoga zanima otkud ime Oliver, sestra i ja obožavamo Top Gear i najdraži specijal nam je onaj iz Botswane, kad Richard svoj auto nazove Oliver. Evo video. Volimo Olivera.)

10892026_10205655231686027_6166000751090284960_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *