Shikai Natural Color Care šampon

Prije dosta vremena, ima sigurno 6 mjeseci, zamjetila sam na iHerbu ovaj Shikai šampon. Kako je imao dobre ocjene i recenzije na iHerbu, stavila sam ga na wish listu i zaboravila na njega. Nedugo nakon toga sam kod naše Jelene (Babushka`s Suitcase) pročitala recenziju i njeno oduševljenje šamponom i konačno ga kupila. Nažalost, mene nije oduševio. 🙁

DSCN4242

Šampon je, kako mu ime kaže, namijenjen za obojenu i blajhanu kosu. Baziran je na biljnim ekstraktima, ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla i nije testiran na životinjama. 🙂 Dolazi u količini od 355ml, što je super za šampon, a cijena mu je oko 6 – 7 $.

DSCN4246

Opis ovog šampona u potpunosti je točan i istinit: blag je i odlično se pjeni. I to je ono što kod mene predstavlja problem – preblag je za moju kosu. Moja kosa bude dosta masna na tjemenu, dok su vrhovi normalni, čak mrvicu suhi. Ovaj šampon ju jednostavno ne opere kako treba i već sljedeći dan, kosa mi počinje biti masna, što mi se inače ne događa. 🙁 Prosljedila sam šampon baki, koja ima suhu kosu i njoj je odličan. Tako da ga za jako masnu kosu ne bih nikako preporučila.

DSCN4244

 

Što se pak tiče očuvanja boje, nisam ga toliko koristila da bih sa sigurnošću mogla reći kakav je, ali primjetila sam da je kosa nakon pranja (unatoč tome što je bila masna već drugi dan) bila poprilično mekana i sjajna i nije bila suha pod prstima. S obzirom na to, vjerujem da bi dugoročnim korištenjem sigurno bio odličan za obojenu kosu, jer je dosta blag i nježan prema kosi.

Žao mi je što mi se nije dopao, jer sam mu se stvarno veselila. Jeste li isprobali ovaj šampon ili koje druge Shikai proizvode? Vidjela sam da imaju šampon za crvenu kosu, ali me nakon ovoga, strah isprobavati… :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *