Nubian African Black Soap – recenzija

Već duže vremena koristim Nubian crni sapun, pa mislim da je već odavno vrijeme za recenziju. 🙂 Sapun je poprilično slavan na forumu, sve su ženske popizdile za njim. 😀 I mogu reći, opravdano.

DSCN3757
Sapun nije dostupan kod nas, već ga možete nabaviti na iHerb-u (link). Cijena mu je 3,37 $, a ima ga 141 g, što je ogromna količina za sapun, po meni. Stvarno je velik, koristim ga već mjesecima i jedva se primjeti da se smanjio. Istini za volju, ne koristim ga svaki dan.

Crne je boje (doh ) i prefino miriši, slatko, po nekim žvakama. Dok mi je paket stigao, cijeli je mirisao po sapunu. Evo što na iHerbu piše za ovaj sapun…

  • With Oats, Aloe & Vitamin E
  • Acne Fighting, Detoxifying & Healing
  • Ethically Traded Ingredients
  • Sustainably Produce

Nubian Heritage’s authentic African Black Soap combines Shea Butter’s healing and hydrating properties with the ancient medicinal properties of palm ash, plantain peel, tar and tamarind to balance and resolve problem skin. Our deep cleansing formula aids exfoliation and promotes new cell growth to reveal radiant, fresh, even and health skin.

DSCN3759
S obzirom da je ovaj sapun stvarno jako, jako nahvaljen što na forumu, što na raznim stranim blogovima, imala sam velika očekivanja i nije me razočarao. Koristim ga otprilike jednom dnevno, najčešće navečer odnosno nakon skidanja šminke. Odlično očisti lice, skine s njega svu nečistoću i eventualne ostatke šminke i sužava pore. Također, odličan je za mitesere, otkad ga koristim poprilično su se smanjili. U dane kad mi koža popizdi i počne mi izbijati razna gamad, bilo potkožna ili “natkožna” (jel to uopće pravi izraz? xD), koristim ga dva puta dnevno, ujutro i nakon skidanja šminke i dosta mi pomogne. Evo, prije par dana mi na bradi iskočila dva vulkana (damn you, PMS -.-) i danas ih već skoro pa nema. Stvarno je dobar kad je isušivanje prištića u pitanju. 🙂 Također, možete ga bez problema koristiti i za tuširanje cijelog tijela.

DSCN3762
Summa summarum, ako tražite djelotvoran, a blag proizvod za umivanje, definitivno isprobajte ovaj sapun. Odlično čisti lice, a da pritom ne isušuje kožu, pomaže kod prištića i mitesera, sužava pore, pa što vam više treba? 😀

Jeste li već probali ovaj sapun? Kako se vama sviđa? Imate li iskustva s kojim drugim Nubian sapunom (vidim da ih ima hrpa različitih)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *