DIY redizajn majice

Na početku se ispričavam na lošim slikama i genijalnom skrivanju pozadine. Soba mi je bila u neredu, a nisam zapravo namjeravala napravit post od ovoga, nego sam se usred posla sjetila da bih mogla, pa eto…  Nadam se da mi ne zamjerate. Btw, ovo su moje “za po doma” hlače, pa ih zanemarite.

Imam jednu majicu koju jako, jako volim, kupila sam ju u New Yorkeru, udobna je, mekana, ali rastegnula se već nakon jednog pranja! 🙁 Mislim, u pitanju je takav kroj, majica je namijenjena da bude malo šira i da onak vrećasto pada (zato sam uzela manji broj, ovo je XS, inače nosim M), ali nakon pranja se dodatno rastegnula, još sam ja izgubila koju kilu i odjednom majica visi na meni. -.- Čak na slici izgleda bolje nego što je u stvarnosti izgledala…

DSCN3286

I tako sam ja nakon više mjeseci izvukla majicu iz ormara i bacila se na preradu. Prvi korak je bio da promijenim nešto s ovratnikom, pa sam tako uzela jednu majicu koju imam, koja visi na jednom ramenu, poravnala ju s ovom i ocrtala s nje ovratnik, da znam kuda rezati.

DSCN3283DSCN3284

Zatim sam jednostavno odrezala ovratnik po toj odmjerenoj crti i dobila ovo…

DSCN3295

S obzirom da mi je majica bila preširoka već u početku, malo mi je previše padala s ramena. I sad, kak da ju suzim, a da nemam puno posla s tim i najbitnije, da ne gnjavim mamu da vadi šivaću mašinu? Ja se mašinom ne znam koristiti, a već sam točno znala kakvu bude facu složila ako joj dođem s majicom.  Pa sam malo guglala i došla na vrlo jednostavnu ideju.

Dakle, majicu složite tako da su bočni šavovi na sredini, točno jedan preko drugoga, da ste na sredini majice. Zatim sam prerezala majicu po cijeloj dužini leđa i napravila resice okomito na dužinu majice. Znam da ovo zvuči zbunjujuće, ali bit će vam sve jasno kad vidite sliku, nadam se.

DSCN3301

Zatim sam jednostavno majicu okrenula naopako (unutarnju stranu van) i te trakice začvorala jednu s drugom, na način da sam vezala paralelne trakice. Vrlo jednostavno, napravite dva, tri čvora od svake trakice i bit će dosta čvrsto da ne morate šivati. 🙂 S obzirom na to koliko ste dugačke resice izrezali i kako jako stegnete čvorove, majica će biti uža ili šira.

DSCN3302

Kad sam sve začvorala, resice sam odrezala da mi ne smetaju i dobila sam ovo…

DSCN3305Zatim sam samo još malo skratila majicu jer mi je bila malo predugačka i to je to, imam novu majicu. 🙂

DSCN3308Kako vam se čini? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *