Sebamed sindet za osjetljivu i normalnu kožu

Iako sam zadnjim gelom za umivanje (Sensilab Cerin – recenzija) bila jako zadovoljna, volim isprobavati nove umivalice, pa sam se odlučila isprobati Sebamed sindet, jer sam čula dosta pohvala za njega. Sindet dolazi u dvije varijante: za normalnu i osjetljivu kožu te za mješovitu i problematičnu kožu (ClearFace linija).

DSCN1621Tražila sam sindet iz ClearFace linije, ali pošto ga nisam našla, uzela sam ovaj “obični”. Na Sebamed web stranici u opisu oba sindeta stoji da su namijenjeni borbi protiv prištića, mitesera i blažih oblika akni, da su blagi, a opet učinkovito čiste pore, ne isušuju kožu, ne sadrže sapune i konzervanse, sadrže vitamin E i amino kiseline.

DSCN1623DSCN1624
“Sapun” koristim već dva mjeseca i iskreno, nisam pretjerano oduševljena. Koristim ga jednom do dva puta dnevno. Obavezno se s njim umijem nakon skidanja šminke (što je najčešće navečer), a ponekad i ujutro, ovisno o tome koliko sam lijena.  S obzirom da se dižem u 6, ponekad mi se jednostavno ne da, pa se umijem samo vodom. Koristim ga na način da smočim lice, protrljam “sapun” po rukama i zatim s tom pjenom umijem lice. (stavljam “sapun” pod navodnike jer ovo zapravo nije sapun, al ja ga tako zovem :D)

“Sapun” dobro opere lice, to moram priznati. Skine eventualne ostatke šminke s lica, pore su vidljivo čišće, lice glatko i ne zateže. Ali, nekakvog dugoročnog učinka nema. Pore jesu vidljivo čiste nakon umivanja, ali općenito gledajući nisu u boljem stanju. Također, ne pomaže niti s prištićima, malim ili velikim, niti s miteserima, ništa.

S obzirom da je moja koža mješovita i problematična, izgleda da mi ipak treba onaj drugi sindet, koji je namijenjen baš za takav tip kože. Ali, s obzirom da je u opisu ovog također pisalo da pomaže kod prištića i mitesera, očekivala sam da to i radi, pa me po pitanju toga razočarao.

E sad, bih li ga preporučila? Pa, da, bih. Iako mene nije oduševio i nije mi pomogao, ostaje činjenica da je ovo dobar “sapun” za nekoga tko nema problematičnu kožu i probleme s prištićima. Također ga preporučam osobama sa suhom i osjetljivom kožom, jer ne zateže i ne isušuje kožu, vrlo je blag, a opet učinkovit.

Možete ga naći u svakoj ljekarni koja drži Sebamed, ja sam ga kupila u svojoj lokalnoj ljekarni. Cijena mu je bila oko 28kn, a ima ga 100g, što je sasvim dovoljno. Meni ga je sigurno još trećina ostala, a koristim ga, kao što rekoh, već dva mjeseca.

Jeste li isprobali Sebamed sindete ili ostale proizvode? Zanima me, ukoliko je netko koristio oba sindeta, da mi ih usporedi? Rado bih probala i ovaj drugi, ali me strah da me i on ne razočara. :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *