Sensilab Cerin gel za umivanje

Ovaj ste gel mogli vidjeti u mojim favoritima za prošlu godinu, a danas vam donosim i recenziju. 🙂

Negdje oko ljeta prošle godine, koža mi je počela divljati. Vjerujem da je uzrok tome bio najviše stres, pošto sam tada prolazila malo depresivno i teško razdoblje. Akne su mi se opet pojavile, pore se zaštopale, lice mi je bilo grozno. Imala sam testere Biodermine Sebium linije, micelarne, gela za umivanje te hydra kreme, ali mi nažalost nije odgovarala. Isprobala sam i Young Derm losion za problematičnu kožu, lijepo je izvukao nečistoću iz pora, ali i nakon potrošene cijele bočice, nisam primjetila nikakav pomak na bolje. I onda sam jednom prilikom u ljekarni primjetila ovaj gel i rekla “ajmo probat i to”.

DSCN1789
Sensilab Cerin
je srpska marka kozmetike, a namijenjena je baš problematičnoj koži s aknama. U ponudi imaju gel za sušenje bubuljica, gel kremu za lice te gel za umivanje, a najpoznatiji su po svojim kapsulama. No, vratimo se mi na ovaj gel.

Gel je namijenjen za blago čišćenje problematične kože. Sadrži eterično ulje čajevca (0,2%) i djeluje antiseptički, a preporučuje se koristiti ga dva puta dnevno, ujutro i navečer. Nema smisla opisivati teksturu, u pitanju je proziran gel. 

DSCN1799
Koristila sam ga jedno 2- 3 mjeseca, svakodnevno, dva puta na dan, kao što piše u uputama. Gel je jako blag, lagano se pjeni i odlično očisti lice. Također skida i eventualne ostatke šminke s lica. Lice je nakon umivanja vidljivo čisto, a pore manje vidljive i ono najbitnije, dosta mi je pomogao s prištićima i aknama. U tih par mjeseci korištenja su se dosta povukle i smanjile. Također, ne isušuje kožu i koža me nakon umivanja nije zatezala.

ALI… Postoji jedan razlog zašto ga nisam ponovno kupila, a to je da mi se činilo da mi se lice naviklo na njega. Jednostavno, čim ga par dana ne bih koristila, lice bi mi opet podivljalo, pore se začepile i to puno gore nego prije. :/ Trenutno ga ne koristim, ali mislim da ću ga ponovno kupiti pa ga koristiti u kombinaciji s drugim umivalicama, jednom, a ne dva puta dnevno.

DSCN1796
Količina gela je 150ml i to će vam trajati sigurno 2-3 mjeseca, jer ga ne treba puno. Cijena mu je oko 42-43kn.

Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovim gelom i zasluženo se našao na listi prošlogodišnjih favorita. Ukoliko imate problema s blagim aknama, prištićima ili sličnim stvarima, definitivno preporučam da ga probate, jer je ovo jedan od boljih gelova za problematičnu kožu kojeg sam koristila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *