NYX jumbo lip pencil i soft matte lip cream – recenzija

Prije par tjedana sam sa Šminka i to web shopa dobila na recenziju dvije NYX stvarčice, čije recenzije vam donosim danas. Radi se o jumbo lip pencil olovci/ružu i soft matte lip cream-u. Matte lip cream me posebno veselio i nije razočarao, divan je. 

DSCN1749

Jumbo Lip Pencil – nijansa 704 Hot Red

Količina olovke je 5 grama, a cijena joj je 70 kn.

Ja ne bih rekla da je ovdje u pitanju olovka za usne, već ruž u obliku olovke. Vrlo je lagane teksture, doslovce klizi na usne i ne isušuje ih. Također, pigmentacija je super. U samo par poteza i s jednim slojem dobit ćete savršene crvene usne. 🙂

DSCN1755
Na NYX-ovoj stranici u opisu piše da je ovo crvena s plavim podtonom, no ja se s tim ne bih složila. Prije bih rekla da je neutralna, čak da mrvicu, ali mrvicu, naginje na topli podton. Unatoč tome, sasvim mi dobro stoji, unatoč tome što sam ja čisti rozi podton. Sjajnog je finiša, a super izgleda ako ju lagano potapkate papirnatom maramicom, jer onda bude nekakvog satin, polu mat finiša. 🙂

Postojanost je okej, prosječna. Bit ćete mirni cca. 2-3 sata bez popravljanja. Nisam ju baš puno nosila pa ne mogu reći kako se drži uz jelo i piće. Iako je olovka sama po sebi super, mislim da bi bila još bolja kao podloga za neki drugi ruž ili sjajilo.

DSCN1762
Jedina zamjerka koju imam na ovu olovku je pakiranje. Kad sam ju prvi put primila u ruke, gledam ju, okrećem, nije mi niš jasno. Nije automatska, dno se ne okreće, a opet je plastična što znači da ju ne mogu našiljiti. Trebalo mi je malo dok sam shvatila da je zapravo u pitanju obična drvena ambalaža, presvučena nekakvom plastičnom folijom ili tako nečim, što znači da se može najnormalnije našiljiti. Osjećala sam se malo glupo nakon toga, ali kaj ćeš…  Ne bi bilo zgorega da promijene pakiranje, ovo je malo zbunjujuće.

Soft Matte Lip Cream – nijansa Monte Carlo

Količina je 6,5 grama, a cijena 65kn.

Soft Matte Lip Cream inače dolazi u 13 nijansi, a 11 ih je dostupno u Šminka i to web shopu, ali ovu nijansu nisam uspjela naći. :/

Uglavnom, u pitanju je tamnija crveno – roza nijansa, odnosno crvena s rozim podtonom. Na NYX web stranici u opisu piše “deep cranberry red”. Za razliku od jumbo lip olovke, ovo je više na hladnijoj strani što se tiče podtona.

DSCN1756

Dolazi u pakiranju klasičnom za sjajilo ili tekući ruž, sa klasičnim aplikatorom, koji omogućava precizno nanošenje. Po teksturi je… hm, nemam ništa takvog, iskreno rečeno. Kad se nanosi, totalno je kremasto i klizi na usne, a na dodir je suho kao prah. Ne znam kako bih drugačije opisala tu teksturu. Neobična je, u svakom slučaju.

aplikator
Kad se nanese, sjajnog je finiša, ali suši se potpuno mat. Pigmentacija je srednja, s jednim slojem ćete dobiti potpuno prekrivanje, ali svijetliju boju usana, dok ćete s dva sloja dobiti dublju berry nijansu. Ne isušuje usne kao što to dosta mat proizvoda za usne zna. Što se tiče trajanja na usnama, skidam kapu. Stoji satima, ali satima, uz jelo i piće, a blijedi ravnomjerno, tako da se ne morate brinuti da ćete ostati s ružem samo na pola usana.  Također, ne razlijeva se izvan ruba i ne uvlači se u borice na usnama.

DSCN1771

Stvarno sam zadovoljna s oba proizvoda, a pogotovo s matte lip cream-om. Veselila sam mu se i nije me razočarao, divan je, obožavam ga. 

Kakva su vaša iskustva s NYX kozmetikom? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *