MUA sheer sjajila i palete – recenzija i swatchevi

Ove stvarčice naručila sam kada je na MUA stranici bila akcija 35% popusta i free šiping, povodom 35 000 lajkova na facebooku. Trenutno imaju akciju povodom 40 000 lajkova: 40% popusta i 5 besplatnih nail quake lakova za nokte. 

Naručila sam za probu par stvarčica: 3 sheer sjajila i 2 palete. Zapravo su me palete najviše i zanimale, pošto sam čitala većinom pozitivne recenzije o njima. 

SHEER LIPGLOSS1£ (9kn)

– nijanse (redom, s lijeva na desno): Too Much Fun, Happy Days i Perk Me Up

Kako im ime kaže, ovo su sheer odnosno prozirnkasta sjajila. Znači, ako tražite pigmentirana sjajila, koja će vam na usnama ostavljati onu boju kakve su u tubici, ova preskočite. Ja sam zapravo i tražila  takvo sjajilo, da mi da tek hint boje na usnama i s ovim baš to i dobivam. Sebi sam uzela nijansu Too Much Fun, lijevu na slici, dok sam srednju dala sestri, a smeđu mami.

Kad ih istisnete iz tubice, intenzivne su boje, ali kad ih razmažete, boja postane jedva vidljiva, baš sheer. Sjajila se lako nanose, finog su voćnog mirisa i okusa nisu ljepljiva i sasvim se solidno zadržavaju na usnama. Također, ne isušuju usne, što je veliki plus, pogotovo sad po hladnom vremenu. Što se tiče aplikatora, sjajilo nema kistić, već koso rezani, plastični vrh s rupicom i bez problema ga možete nanjeti bez ogledala. 🙂 Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovim sjajilom, mislim da je super kvalitete s obzirom na cijenu.
UNDRESSES PALETA
4£ (cca. 36kn)


Ovo je vjerojatno najpoznatija MUA paleta, svi ju uspoređuju sa slavnom UD Naked paletom, navodno je savršeni dupe. Nemam Naked paletu, ali koliko sam vidjela po swatchevima na netu, praktički su iste. Proguglajte pa ćete vidjeti. 😀

Iskreno, nude boje i neutralni lookovi inače nisu moja stvar, znate i sami. Ali, evo, u zadnje vrijeme me nešto tepe i odlučila sam probati nešto malo drugačije od onoga što inače nosim. Shvatila sam da nemam takvih nude nijansi i tako je taman naišla ova akcija i izbor je pao na ovu paletu. I nisam požalila.


Znači, za cijenu od otprilike 36kn, dobit ćete 12 sjenila, ukupne gramaže 9,6 grama. Podijeljeno na 12 sjenila, to ispadne 0,8 g po sjenilu, što je zapravo malo, ali s obzirom na cijenu i više nego dobar deal. Na stražnjoj strani imate prikaz svih sjenila u paleti (genijalnih naziva Shade 1 – Shade 12 ) i mini master-class za brzinski look. Također, aplikator koji dođe s paletom nije klasični spužvasti već više gumenasti i dosta čvrst i sasvim solidan. Ja nemam apsolutno ništa protiv takvih aplikatora, mislim da su super kada želite baš utapkati sjenilo na kapak.

Sama sjenila su mekana, super pigmentirana, lako se nanose i blendaju i izdrže na kapcima dosta dugo bez baze. Moji kapci su inače masni, ali sada po hladnom vremenu ne maste se tako jako. Našminkala sam se oko 7 ujutro, otišla na faks, vratila se oko 14 sati i skinula šminku. Sjenila su bila ista kao i ujutro kad sam ih nanjela. 

Otkad sam kupila ovu paletu, nosim ju skoro svaki dan. Istina, za posao se ne šminkam (mislim, radim u skladištu xD), ali kad se rano dignem da idem na faks, ovo mi je najlakše za nabaciti na sebe. Neutralna, srednja nijansa preko cijelog kapka, malo tamnije u pregib, malo svijetlije u unutarnji kut i ispod obrve, malo maskare i gotovo. Zbilja, sjenila se tako lako blendaju da sam gotova za 5 minuta. 

Swatchevi su slikani na dnevnom svjetlu, bez baze, nanešeni su aplikatorom koji dolazi uz paletu. Prvo, treće i peto sjenilo u prvom redu su mat, ostala su shimmerasta.

 
GLAMOUR NIGHTS PALETA – 4£ (cca. 36kn)


Vidjela sam swatcheve na netu, dvoumila se između nje i Undressed i na kraju uzela obje.  Sadrži neutralnije i kričave boje i super je za dnevne i noćne/dramatičnije lookove. Gramaža joj je nešto manja od Undressed palete, ima 9 grama.


E sad, oko ove palete imam podvojeno mišljenje. Naime, svijetle nijanse su jako slabo pigmentirane i lagano su praškaste. Bijela nijansa u prvom redu se na swatchevima uopće ne vidi, a sivu i bež nijansu sam nanjela više puta da se vide, ali vidjet ćete na swatchevima koliko su slabije pigmentirana od ostalih sjenila. Nisam još nosila ovu paletu, pa se nadam da će i ta svijetlija sjenila biti dobra preko baze. Swatchevi su također bez baze, na dnevnom svijetlu.Sve u svemu, zadovoljna sam naruždbom i definitivno ću na 50% uzeti još nešto. Jeste dosad isprobali što od MUA kozmetike? Što preporučate da probam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *