Dia kuhani sapuni i piling – recenzija

Dia kozmetiku sam već spominjala, recenzirala sam njihov balzam za usne (post je ovdje). Radi se o ručno rađenoj, prirodnoj kozmetici, a nalaze se u Gornjem Kraju u Samoboru. Asortiman proizvoda uključuje raznorazne sapune, pilinge, balzame za usne, gelove za tuširanje… Sve što vas zanima možete naći na njihovoj web stranici ili Facebook profilu.

Sad kad smo riješili tehnikalije, ajmo na recenziju. 😀

*Napomena: proizvode sam dobila, ali nisam bila obavezna recenzirati ih. Ovo je moje iskreno mišljenje. Za dodatne informacije pogledajte info o blogu.*


Prvo vam predstavljam kuhane sapune.  Dolaze u klasičnom kockastom obliku te u obliku srca. Dostupni su u sljedećim varijantama: cimet, ružmarin, neven i zeleni čaj, mak i naranča, lavanda.

“Spravljaju se prema tradicionalnoj recepturi stare plemičke obitelji Praunsperger. Dok Vam maslinovo ulje nježno hidratizira kožu, kokosovo ulje učinit će ju glatkom i svilenkastom.”  

Sapun u obliku kocke je od maka i naranče, a srce je od ružmarina. E sad, inače ne koristim sapune za tuširanje, jedini sapun koji imam, osim ovih, je Sapunotekin sapun od maslinovog ulja s limunom i kaduljom. I moram reći da mi se ovi više sviđaju. Prvo zbog mirisa: oba odlično mirišu, pogotovo ovaj s narančom. Sapunotekin sapun isto super miriše, ali u tom mirisu se osjeća onaj klasični miris sapuna, dok kod ovih toga nema. Drugo, kad se tuširam Sapunotekinim sapunom, osjećaj je baš kao da koristim najobičniji sapun za ruke, nekako rijedak i ne pjeni se baš puno. Ovi se pak u dodiru s kožom nekako “tope” i budu kremasti, skoro kao da se nekakvim kremastim gelom tuširam.

Nakon tuširanja, kad ih isperete s kože, imam osjećaj da je koža suha, ono, ruke mi zapinju kad prolazim po njoj. Naravno da me to na prvu nije oduševilo. Ali, kad se obrišem i posušim, tog osjećaja nema. Koža je mekana, glatka i osjeti se fini, lagani miris sapuna.

Sljedeća stvar koju imam je piling za tijelo, od zelenog čaja. Prvo, pakiranje je predobro, bilo mi ga je žao otvarati. 

 

Piling je napravljen od grube morske soli i maslinovog ulja, te mirisa zelenog čaja. Prije upotrebe ga obavezno morate promiješati, jer se sol slegne na dno, a ulje ostane plivati po površini.

Nemam zamjerke za ovaj piling. Ljudima s osjetljivom kožom ili jednostavno onima koji perferiraju slabiji piling, bi možda mogao biti pregrub, ali meni je taman. Nakon upotrebe koža je mekana i glatka, a na njoj ostaje uljasti sloj (ipak je u pitanju uljni piling). Ja to ulje nisam prala sa sebe, nego sam samo kožu lagano potapkala ručnikom i bila je premekana na dodir.

Piling također dolazi u više varijanti: cimet, kokos, limun, lavanda, zeleni čaj, marelica te u pakiranjima od 100 i 250ml. Preporučam kupnju većeg pakiranja, ja imam ovo od 100ml i za jedno korištenje ga je otišlo pola, ali pilingirala sam cijelo tijelo, od glave do pete.

Cijene proizvoda (bez PDV-a)
Kuhani sapuni: srce – 8kn, kocka – 11kn.
Piling: 100ml – 15kn, 250ml – 35kn.

Ukratko, stvarno sam zadovoljna ovim proizvodima i preporučam da ih probate, pogotovo ako volite prirodnu kozmetiku. Popis trgovima gdje ih možete nabaviti nalazi se na njihovoj web stranici, a uskoro bi trebali otvoriti i web shop. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *