Abbamart kistovi i Belleme sjenilo – recenzija

Prije par mjeseci prijavila sam se na Abbamartov Open Call za internacionalne blogere. Javila mi se simpatična Lana i dobila sam priliku recenzirati neke njihove proizvode. Sve što Abbamart nudi možete vidjeti na njihovoj web stranici, a ukoliko kupite nešto putem ovog linka ili putem bannera kojeg vidite desno, dobit ćete 10% popusta. 🙂

Pa evo što vam danas recenziram…


 Kolinksy Sable Eye Base Brush – 14.50$ (87 kn)

Dužina kista: 18.3 cm
Dužina dlačica: 1.7 cm

* Large flat eyeshadow brush made from 100% Kolinsky sable hair
* Broad, soft tuft is perfect for laying a base shadow color over the entire lid
* Elegantly silky feel is gentle on delicate skin
* Also use for final blending steps or as a highlighting brush

U prvom mailu koji sam dobila od Lane pisalo je da je ovaj kist od Toray vlakana. Toray vlakna su sintetička, fina, glatka vlakna od najlona. Ali, ubrzo mi se Lana opet javila i rekla da je kist zapravo od Kolinsky Sable dlake. Iskreno, nikad prije nisam čula za to, ali opet, nisam neki stručnjak za kistove, pa se nisam ni previše obazirala na to.

Prije pisanja ovog posta, otvorila sam Abbamart stranicu da prepišem informacije o proizvodima i blago rečeno se šokirala kad sam vidjela cijenu ovog kista, jer ju prije nisam ni gledala. Ovo je najskuplji kist za oči koji imaju u ponudi! Naravno, to me potaknulo da idem malo guglati i da saznam koji je vrag Kolinsky Sable i zašto je taj kist toliko skuplji od drugih.

Kolinsky Sable  je zapravo sibirska lasica. Dlake za kistove se izvlače iz repa lasice i najbolji kistovi na svijetu se rade samo i isključivo od dlake muških lasica. Većina drugih kistova sadrži 60% muških i 40% ženskih dlaka. S obzirom da se sibirske lasice ne odgajaju u zatočeništvu, već su to divlje životinje, zbog teškoće nabavke ove dlake, nije ni čudo da su ovi kistovi jedni od najskupljih na svijetu kada su u pitanju kistovi za slikanje. Srećom, kistovi za make up su ipak puno jeftiniji. Sada mi je jasno zašto je Lana napisala da je ovo luxury brush. Nakon što sam ovo saznala, puno ga više cijenim. 

Sam kist je odličan. Dlačice su mekane, glatke, sjajne. Zapravo su toliko glatke da imate osjećaj da su preglatke i da se za njih ništa neće primiti. Ali, super drži sjenilo i jednako ga super nanosi. Kao što mu i ime kaže, super je za nanošenje bazne boje na kapak, u doslovno dva poteza nanese sjenilo na cijeli kapak. Također je odličan za blendanje sjenila.

Dlačice se ne linjaju, ne smrde, nije imao miris ni kad je bio nov te nije puštao nikakvu boju tijekom pranja.

Odličan je i za nanošenje kremastih proizvoda. Na primjer, imam nekakve dječje boje za lice koje se mekane i kremaste i njih super nanosi i blenda.

Sve u svemu, ovo mi je trenutno jedan od najdražih kistova i mislim da vrijedi te novce.

Natural Smudge Brush – 3.50$ (21 kn)

Dužina kista: 13 cm
Dužina dlačica: 1.1 cm

* Natural smudge brush made with fine pony hair
* Soften edges and feather your eyeshadow for a professional finish
* Short, densely packed tuft gives you amazing control when blending, softening and smoking out shadow and eyeliner
* Soft hair is gentle on the delicate skin near the eye
* Perfect tool to help create classic smokey eyes

Ovaj kist je puno kraći i gušči od prethodnog. Dlačice su kratke i čvrste, savršen je za kad želite sjenilo utapkati na kapak. Odličan je za precizno nanošenje sjenila, blendanje sjenila i mekših olovki za oči i razmazivanje sjenila uz donji kapak. U potpunosti odgovara opisu sa stranice.

Napravljen je od poni dlake, dlačice su mekane i glatke, ne linja se, nije puštao boju tijekom pranja. Po meni, ovakav tip kista je must have kada su u pitanju kistovi za sjenila.

Evo kako izgleda u usporedbi s Kolinsky Sable kistom, vidite koliko su dlačice kraće i manje fluffy.

 

Double Ended Shade and Smudge Brush – 4$ (24 kn)

Dužina kista: 16 cm
Dužina gumenog kraja: 0.8 cm
Dužina kistića: 0.8 cm

* Double ended eye brush features a small tapered brush on one end and a rubber smudge tip on the other
* Natural sable shader tip fits neatly in your lid crease and can precisely shade around the corners of your eye
* Tapered rubber smudge tip blurs out harsh edges and helps you push color where you want it
* Indispensable tool for creating a smokey eye

Sliku cijelog ovog kista nemam, nažalost.

Na jednom kraju nalazi se kratki, mali, okrugli kistić. Odličan je za precizno nanošenje tamnijeg sjenila u pregib i vanjski kut oka i za nanošenje svijetlije nijanse u unutarnji kut oka. Također, dobar je za blendanje sjenila uz trepavice na gornjem i donjem kapku, ali premekan je za blendanje olovke.

Napravljen je od sable dlačica. Sable iliti samur je mali grabežljivac iz porodice kuna. Kao i prethodna dva kista, ovaj je također mekan, gladak, ne linja se i ne smrdi.

Na drugom kraju kista nalazi se gumena spužvica, koja je savršena za blendanje olovke. I to je to kaj radi, u principu. S njom ne možete nanositi sjenilo niti ga blendati, jer ga ne blenda nego jednostavno briše s kapka. Ali kad je u pitanju blendanje olovke ili gel linera, ova stvar je zakon!

Bila sam zabrinuta da će se teško prati, ali opere se vrlo jednostavno, sva boja izađe iz nje.

 

Belleme Eyes On Me sjenilo, nijansa Night Snow – $6.00 (36 kn)

 * Eyes On Me Eyeshadow in Night Snow is a crisp shimmering white shadow for highlighting and illuminating the eye area
* Use on the inner corners and the bottom lashline for a fresh, eye-opening effect
* Soft texture with a light and silky application feel
* May be used wet to intensify the color and shimmer
* Compact has a hinged flip-top which snaps tightly closed so you can carry it worry-free in your handbag

Nisam baš neki fan shimmerastih bijelih sjenila, ali ovo je prekrasno. Dolazi u količini od 2g. Savršeno je kao highlighter u unutarnjem kutu oka ili ispod obrve. Lako se nanosi i blenda, dobro je pigmentirano. Ovaj gore swatch je bez baze, dva poteza prstom. Nisam ga testirala bez baze, pa ne mogu reći koliko je izdržljivo, ali s bazom traje i traje, cijeli dan, dok ga ne skinem.

Nemam sliku pakiranja, ali puno je čvršće nego sam očekivala, makar je plastično. Ugodno me iznenadilo.

Nadam se da vam je ova recenzija pomogla bar malo ako ste se dvoumili oko nekih ovih kistova. Mene su oduševili i definitivno uzimam još kojeg. Jeste li već probali Abbamart kistove? Kako vam se sviđaju? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *