NINA – Samobor balzam za usne

Moram priznati da sam ovisna o balzamima za usne. Al ono, totalno. To već prelazi u bolest.  Ne volim osjećaj suhih usnica i čim osjetim da su suhe, mažem ih. Evo, upravo sad dok sam ovo napisala sam ih opet namazala. Ali što mogu, ako ih ne mažem, vrlo brzo ispucaju.

Dosad sam ih probala dosta, od Rosala, Labella, Nivee, Olee, Carmexa, Balee, Blistexa, Melema, vazelina, bla, bla, bla. Ukratko, Labello i Nivea su mi koma, pretvrdi. Rosal od kamilice je zakon, Olea je isto super s obzirom na cijenu. Blistex mi je okej, ali ništa posebno, Carmex mi smrdi i ima odvratan okus i također mi nije bio ništa specijalno, s obzirom na to koliko ga svi hvale. Balea balzami su mi grozni. Melem mi nije dobar za usne, vazelin je. Vazelinom ih obično namažem u debljem sloju prije spavanja i nakon pilinga. Uglavnom, stalno sam koristila razne balzame, isprobavala ih i testirala, nijedan mi nije bio nešto specijalno.

I tako ja jednu večer idem s dragim u Super Konzum u Samoboru, imali smo filmsku večer i trebalo se opskrbit grickalicama.  I sasvim slučajno spazim da se na mjestu gdje je prije bio Refan (a zatim je to stajalo prazno) otvorilo nešto novo, nekakav kristal, ručno oslikane boce i sl. I krajičkom oka spazim nešto šareno, zamotano u celofan, sapune neke. Prođem kraj toga, a sve mirišiiiiii.  I naravno, na izlazu iz Konzuma morala sam stati i pogledati to, dok je moj dragi sa strane kolutao očima… ^^

Osim sapuna koje sam prve spazila, primjetila sam i pilinge za tijelo, pakirane u slatkim malim staklenkama te balzame za usne. Super je to  što imaju testere balzama pa ih možete isprobati i pomirisati. S obzirom da je u pitanju prirodna, ručno rađena kozmetika, to sve ima divan, divan, DIIIIIVAAAAAN miris. Ja naravno isprobala sve balzame, ali kako obožavam citrusne mirise, zaljepila se za ovaj od grejpa.

Balzami su, osim u ovom klasičnom pakiranju, pakirani i u posudice s poklopcima, znate na kakvo pakiranje mislim. Razlika je u tome što ovog u tubici ima 5g, a tog u posudici malo više, ali ne sjećam se točno kolika je količina. Meni su zgodniji ovi balzami u tubicama, jer ne moram stalno umakati prste u njega. Druga razlika je u cijeni, ovakav košta 13,60kn, dok je onaj u posudici nešto skuplji, oko 15kn, ako se dobro sjećam. Inače, piše na njima da je cijena malo viša, 17kn i da je ovo s popustom, ali kad god sam došla platila sam 13,60 pa izgleda da taj popust jako dugo traje. Sve u svemu, ni 17kn nije puno.

Balzami dolaze u nekoliko raznih varijanti: classic (najobičniji, bez mirisa, očito xD), med, grejp, čokolada, marelica, menta. Mislim da su to svi, koliko sam zapamtila. Zapravo, razlikuju se jedino po boji i mirisu: ovaj od grejpa je zelen, od marelice narančast, od čokolade smeđi, classic bijeli i sl.

Sastojci su potpuno prirodni, svega par ih je.

Ovaj balzam je točno ono što od blazama za usne tražim da bude: ni premasan ni pretvrd, baš taman, fino miriši, nema odvratan okus (meni nema okusa uopće), super hrani usne, riješava ispucalost usana, dosta se brzo upija i nije skup. Činjenica da je prirodan ne odmaže.

Trošim već drugu tubicu ovog od grejpa i pri kraju sam s njom i definitivno kupujem opet. Htjela bih probati i neki drugi okus/miris, ali jednostavno sam ovisna o ovom mirisu grejpa, obožavam ga. Ukratko, dajem mu .

Sve ostale detalje o NINA – Kozmetika iliti Dia kozmetika firmi (za koju, iskreno rečeno, prije ovog nikad nisam čula) možete saznati ovdje. Primjetit ćete da ovdje nisu nabrojani svi njihovi proizvodi, jer ovo nije baš njihova stranica, ali je jedino o njima što sam uspjela naći. Također, nedavno sam neke njihove sapune primjetila u DM-u (pri kraju stranice). Ja sam imala priliku isprobati jedan njihov sapunčić, a dijelila sam jedan i u darivanju, ako se sjećate. Namjeravam probati i koji piling za tijelo.

Recite mi, kakve balzame za usne vi preferirate? Koji su vam favoriti? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *