Artecolor fijasko

Ajmo odmah na stvar.  Više puta sam za Artecolor Contrast boje čula da su dobre i naravno morala sam ih isprobati. Kupila sam ih u frizerskoj opremi u Zagrebu, kod Austrijske odmah, ne znam točno ime. Uglavnom, za 25kn dobit ćete 60ml boje, što je super cijena.

Boja dolazi u plavoj tubi, s nijansom napisanom i na kutiji i na tubi.

 Vidite iz imena da je nijansa za koju sam se odlučila malo tamnija crvena. Odlučila sam preći na malo tamniju, ljubičasto crvenu boju. U nijanseru je boja izgledala ovako: http://4.bp.blogspot.com/_BHtswLbWQ30/TR1_o6kDT2I/AAAAAAAAIWw/sY3x96ILIqs/s400/H1.PNG

Divna boja.  Moja kosa je već bila isprana narančasta, ovakva, na vrhovima čak i svijetlija, već mi je plava kosa provirivala na nekim djelovima. 

I tako ja istisnem boju, a ona izgleda skoro pa crno. Kad sam ju smućkala bila je tamno ljubičasta. Još sam komentirala kak mi se sviđa, samo se nadam da neću ispasti pretamna. Miješala sam prvo jednu tubu s 9% hidrogenom i nanjela ju na korijen, jer je on bio tamniji. Onda sam drugu tubu miješala pola 9%, pola 6% i nanjela na ostatak kose. Inače, boja se miješa u 1:1 omjeru. Ovaj put sam čak koristila i hidrogen koji je preporučen za korištenje uz ovu boju, čisto zato jer sam ga kupila isto kad  farbu, a taj je bio najjeftiniji. Inače, hidrogeni su zbilja svi isti, nema veze koji koristite. Odnosno, ako imate Keune boju, ne trebate imati i Keune hidrogen, rezultat će biti isti s bilo kojim drugim. 🙂


Kad je počela oksidirati, počela je vući na crveno, lagano narančasto. Nije mi to bilo sumnjivo jer mi svaka crvena tako oksidira, nije nijedna baš ful crvena kad se smućka, sve oksidiraju na neku narančasto breskvastu boju. Enivej, držala sam boju na glavi otprilike 35 minuta. U uputama piše 30-45 minuta.

Jedna stvar koja mi se nikako nije svidjela je što je boja, kad se smućka, jako je gusta, al zbilja jako gusta. Još u kombinaciji s mojom gustom kosom, mojoj mami je bilo koma farbat me, skoro me kvragu poslala. xD

Kad sam isprala boju, nisam se odmah pogledala u ogledalo, već sam kosu zamotala u ručnik. Ali, prvo što sam primjetila kad sam se pogledala je da mi je izrast ful svijetli. Ono, narančast. :/ Odmah mi je nešto bilo sumnjivo, jer mi je kosa inače prirodno crna (ne totalno crna, ful ful tamno, tamno smeđa) pa mi je naravno bilo čudno kako se boja uspjela na tako tamnu kosu tako svijetlo primiti. Pogotovo jer je boja koju sam uzela ljubičasto crvena, a ne narančasta ili čista crvena.

Ali dobro, smirim se ja, istrljam kosu ručnikom i krenem sušiti. Posušim kosu, pogledam se u ogledalo, kad tamo, ŠOK! TOTALNI ŠOK!

Boja ne da nije ispala tamna, već je na izrastu, kako rekoh, ispala narančasta, a na ostatku kose umjesto tamnije crveno ljubičaste, smeđa s narančastim odsjajem. Na nekim djelovima malo više crvena, ali svejedno nimalo nalik bojoj kakva je trebala ispasti.

Stvarno, ovo je prvi put da mi se ovako nešto desilo s bilo kojom bojom. Uvijek mi se sve crvene dobro prime.  Ajde da je ispala tamnija, to bih očekivala. Ali smeđe narančasta od ljubičasto crvene… I to još svijetla, a trebala je tamnija biti… Zbilja, nema mi nikakve logike u svemu tome. Mislim, suze su mi krenule kad sam se pogledala u ogledalo, na umjetnom svjetlu je čista smeđa. Prosudite sami… Prve dvije slike su slikane vani, treća unutra (sry kaj je treća koma kvalitete). Čak izgleda crvenije na nekim slikama nego zbilja je.


Što je najgore, svi viču kak mi boja dobro stoji, kak bih ju trebala ostaviti, da je baš super. :/ A ja sam si koma. Ajde, ima ona narančasti, čak na nekim djelovima crveni odsaj na suncu, al to nije to kaj sam ja htjela. Al dobro, do sljedećeg farbanja ću ju pretrpit nekako, a onda se opet na Elgon boje vraćam, one su mi odlične.

Kasnije sam se sjetila da se prije nekih godinu dana, godinu i pol, moja sestra također farbala s Artecolor bojom i da ni njoj nije ispala nikako dobro. Uglavnom, imala je tamnoplavu kosu (ne crnu s plavim odsjajem, nego baš tamnoplavu) i htjela je na šiškama i naprijed azurno plave, tirkizne pramenove. Imala je Artecolor boju u nijansi Azurno plava, baš se tako zvala. Na blajhanu bijelu, totalno bijelu kosu, boja je ispala tamnosmeđa. E to tek nema apsolutno nikakve logike. 

Da, uglavnom, nama ove boje očito ne valjaju, tako da je moja ocjena za njih čista .

Jeste li vi isprobale ove boje i kakva su vam iskustva s njima? Koje su vam najdraže? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *