Catrice smokey eyes set: Love, Peas & Harmony

Kao što već vjerojatno znate, kod nas u Muller drogerijama već neko vrijeme stoji Catrice Nymphelia kolekcija. Promo slike su me jako zainteresirale, jer sam sucker za zelenu boju. Posebno su mi se sviđale trepavice i smokey eyes paleta. Zelenih sjenila nikad dosta.  I onda sam prije par tjedana na Parokeets blogu vidjela swatcheve te palete i izgledala mi je super, jako lijepe boje, pigmentirana… Da bi mi nakon par dana, Jelena (Chloee) rekla da paleta ipak nije toliko pigmentirana, dapače, da je jako loša pigmentacija.

I tako dođem ja u Muller i vidim Nymphelia štand. I stojim ispred njega i stojim i gledam i zujim i nekak sam si sva, ne znam, blje.  Kad sam ju vidjela uživo, niš me nije toliko privlačilo kao na slikama, pa čak ni trepavice. Odnosno, za trepavice sam iskreno bila škrta dati 33,90kn, kad su preko puta na polici stajale Essence trepavice za 15kn. Kopkala me ta paleta, ali ju nisam ipak uzela. Kad sam nakon par dana opet navratila u Muller i vidjela da još stoji tamo, onak sama, jedna jedina, nisam odoljela i zgrabila sam ju.

 

E, sad kad znate kako smo se nas dvije upoznale, prijeđimo na samu recenziju.

Jedna stvar koja me kod ove palete jako smeta, a nekima će ovo biti jako glupo, je poredak boja. Naime, paleta se otvara s lijeva na desno i ono što mene uuužasno kopa je to što je najtamnija nijansa na lijevoj strani. Ja volim da mi u ovakvim kvadratnim paletama boje budu poredane tako da je najsvijetlija lijevo, najtamnija desno. Malo OCD, al jebiga, ovo mi je jednostavno obrnuto. 

Zgodna stvar kod ove palete su upute sa slikom na poleđini. Tako da i oni manje iskusni bez problema mogu napraviti solidan smokey look. 🙂

 

Također, kao što vidite na gornjij slici, s paletom dolazi dupli kistić: s jedne strane obični spužvasti aplikator, s druge strane ravni kistić, za kremasti liner. Nije vrhunske kvalitete, ali spužvasti aplikatori uvijek dobro dođu (makar ih puno ljudi ne voli), a kistić jesintetički pa je odličan za nanošenje kremastih proizvoda.

Sva sjenila u sebi imaju raznobojni shimmer, ali u svakoj boji prevladava jedna vrsta shimmera, ako me kužite. Vidjet ćete što mislim na slikama, nadam se. 😀

Najsvjetlija nijansa je nekakva svijetla, skoro pastelna pistachio nijansa u kojoj prevladava zlatni shimmer.

Srednja nijansa je nekakva smeđe – zlatno – zelena boja, također sa zlatnim shimmerom. Skoro pa kao boja starog zlata. Dosta neobična, mislim da nemam nijednu takvu nijansu.

I najtamnija nijansa sjenila je tamna zelena, s plavom bazom. Ima prekrasan plavičasti shimmer, koji se nažalost na očima ne ističe toliko, ali je svejedno divna boja u pitanju. Like I said, sucker sam za zeleno, jebiga. 😀

I za kraj, swatch linera/kremastog sjenila. U više recenzija sam pročitala da je to “crna boja, ne baš najintenzivnija crna ikad, ali crna”. Pa da ga jebeš, nije crna.  U pitanju je tamno zelena, army green nijansa.

Što se tiče pigmentacije ovih sjenila, loša je.  Fakat loša.

Evo kako to izgleda bez baze

Ne samo da se sjenila truse i praškasta su, nego uopće nisu iste boje u pitanju!!!!! Pobogu!!!!

S bazom je ipak drugačija priča. Koristila sam ArtDeco bazu za sjenila.

Ooooo, vidi, pa to je zeleno.  Hihihi!!!

Evo kako sjenila izgledaju mokro nanesena, bez baze. Puno postojanije i intenzivnije boje.

Te preko kremastog sjenila/linera iz palete, za intenzivniji, tamniji look.

Cijena palete je 33,90kn za 7,45g proizvoda.

Ako ne koristite bazu za sjenila ili ne volite mokro ih nanositi, ova paleta nije za vas. Moja ocjena za ovu paletu je  jer mislim da se za ovu cijenu da naći bolje pigmentiranih paleta, kao na primjer, Essence Quattro sjenila.

Unatoč tome, pošto ja  nikad ne nosim sjenila bez baze i s obzirom da su meni boje jednostavno divne, moram priznati da jako volim paletu. Napravit ću ovaj tjedan koji tutorial s njom, trenutno sam malo bolesna, pa čim mi bude bolje. 🙂

Dotad uživajte i recite mi kako vam se sviđa ova paleta? Jeste li isprobale i druge Smokey eye palete koje Catrice nudi? Meni se jako sviđa ova ljubičasta koju izbacuju iz asortimana, pa razmišljam da ju uzmem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *