My Face hydro maska za lice

Sjećate se mog lošeg iskustva s Cadeavera hidratantnom maskom? E pa, ponovilo se i s ovom. 


Krenimo ispočetka, ovo će ionako biti poduži post. Lice mi je, otkako je zahladilo, koma. Imam suhih dijelova koji se malo ljušte, a nikako da kupim neki hidratantni serum. (btw, jel istina da je Balea ukinula iz prodaje Urea serum za lice?!) Enivej, prolazim neki dan kraj Bipe, pa kao ajmo vidjet kaj ima… I tako se ja zapikirala za maske pa kao ajmo probat ovu hidratantnu, pošto još nisam probala njihove maske.

Evo što piše na njoj:

Odmah na početku jedan, za mene, veliki minus za BIPU, možda ste i primjetili iz gornjih slika. Na maski NEMA UPUTA NA HRVATSKOM! Vjerovali ili ne, NE ZNAMO SVI NJEMAČKI!!!

Gledam upute na njemačkom, niš mi nije jasno, vidim samo 10 – 15 min. Pošto mi nije prvi put da koristim bilo kakvu masku za lice, idem logikom i pretpostavljam da masku treba nanjeti na čisto lice, ostaviti da djeluje 10 – 15 minuta i zatim isprati. Naime, tad mi nije uopće palo na pamet da ukucam tekst u Google Translate, odnosno bolje rečeno, bila sam lijena. Ali vratit ćemo se na upute kasnije…

Uglavnom, maska dolazi u dvije vrećice, svaka količine 7.5 ml.


Pošto mene živciraju te maske u vrećicama i nikad ne potrošim cijelu vrećicu za jedno korištenje, kako je to zamišljeno, a i ne volim da to onda tako otvoreno stoji, pa ja to lijepo uvijek iz vrećice istisnem u jednu praznu kutiju od kreme.


Nebitno za ovaj post, al eto. 😀

Uglavnom, stavim ja masku na lice, u tako, srednje debelom sloju i sve okej… Nakon cca. minute osjećam lagano peckanje, ali nimalo neugodno, više kao škakljanje. Poučena prijašnjim iskustvom, gledam se u ogledalo, sve normalno.Okej, čekam dalje… Nakon nekih 5 – 10, ne znam više točno koliko, osjetim da me lice jako grije. Odlazim u kupaonicu, vidim da mi je lice crveno, a dio maske kao da je nestao, upio se u kožu. Psujem sve po spisku i žurim oprat ju s lica.

Ali… MASKA NE IDE DOLJE! Opet psujem sve po spisku, uzimam gel za umivanje i uspijevam ju oprati. Gledam se u ogledalo, kad tamo, crvena ko rak. I opet psujem sve po spisku… (da, znam, previše psujem… jebiga xD)

Sjećate se ovog?


Nakon ove maske sam bila JOŠ CRVENIJA! Lice mi je bilo VRUĆE na dodir. Najgore od svega, za 15 minuta moram na faks.   Srećom, za razliku od mene, i mama i sestra su žutog podtona kože i koriste tekuće pudere. Niš, kradem sestrin tekući puder, miješam ga s običnom kremom za lice jer mi je pretaman i stavljam na lice. To je mrvicu neutraliziralo crvenilo. Oblačim se, odlazim na faks, sreća da imam 40 – ak minuta vožnje do Karlovca, molim se da se crvenilo u međuvremenu povuče. I srećom, povuklo se već nakon 20ak minuta.

Vratimo se mi na upute za korištenje…  Danas nisam bila lijena pa sam lijepo ukucala teks u GT i evo što zapravo piše (naravno, Google to bezvezno prevodi, pa sam ja to posložila u smislene rečenice).

“1 do 2 puta tjedno nanesite ravnomjerno na očišćenu kožu, izbjegavajući oči i usne. Ostaviti da djeluje 10 – 15 minuta.. Bilo kakve ostatke nježno umasirati u kožu ili ukloniti kozmetičkom maramicom.”

Dakle, poanta maske nije da se ispire, već da se upije u kožu. Okej, ajde dobro…

Za kraj prilažem popis sastojaka.


Probala sam hrpu tih maski u vrećicama i nikad mi lice nije loše reagiralo, osim na ove dvije navedene maske. Ili mi maska valja ili, ako ne valja, eventualno mi uzrokuje kakav prištić, nikad ovakvu ozbiljnu reakciju.

Zanimljivo je to da su oba puta u pitanju bile hidratantne maske, pa sumnjam da je ovo puka slučajnost. Ne znam da li se u hidratantne maske stavlja kakav sastojak koji u druge maske ne ide, pa mi taj sastojak smeta, ali namjeravam usporediti sastave ovih dviju maski s par drugih maski koje sam koristila i koje mi odgovaraju…

Poznavajući moju znatiželju, vjerojatno ću probati još koju My Face msku za lice, ali ovu sigurno više nikad! A očito ju ne preporučam ni vama. Ne kažem da će i vaše lice ovako reagirati, ali nikad se ne zna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *