Makeover sestrine kose :)

Znam, znam, grozna sam. Obećala sam vam da ću post objaviti još sinoć, ali bila sam tako umorna da sam na kraju rano zaspala i samo produžila do jutra. Otkad mi je faks počeo, rano se dižem i 3 dana u tjednu sam u Karlovcu po cijele dane, od jutra do večeri, kad dođem doma samo se skljokam u krevet. Srećom, tih dana imam duge pauze između predavanja i obično dragog čekam dok njegova predavanja završe, a imam pristup netu u kafiću, pa ću se potruditi tada pisati postove i uploadati videe. 🙂 Još jednom sry što me nema, a sad ajmo na post.

slike se povećavaju klikom na njih, a za sve slike koje nisu moje, za izvor kliknite na sliku

Neki dan me draga sestrica Matea uhvatila u 9 navečer: “ti se da pofarbat me?” Ja rekoh okej, ona ima kratku kosu, malo kose, s tim sam brzo gotova, a onda odoh u krevet. E, ali ona se sjetila da bi cijeli makeover, tako da je to na kraju poprilično dugo trajalo.  Njena kosa je slojevito ošišana, pa su donji, duži slojevi bili pofarbani u crno, dok su gornji, kraći slojevi bili farbani s ljubičasto-crvenom bojom (Palette Deluxe, nijansa 880 Patlidžan). To je izgledalo ovako (sjetila sam se slikati tek kad sam joj već odvojila slojeve kose):

Ideja je bila sljedeća: donje slojeve ostavit crne, ljubičastu boju prefarbati u smeđe, a na šiškama izblajhati plave pramenove. Evo koje smo boje koristile:

– crna boja: Syoss Baseline 1-4 blue black

 – smeđa boja: Subrina Charm 46 Hazel

 

– na šiške smo nakon blajh kupke umjesto boje ovaj put stavljale samo preljev, Palette Instant Color, nijansa 0 (nula, makar izgleda kao o) Frozen Blond (Ledeno plava)

Prva stvar koju smo radile je blajh kupka onih pramenova koji bi trebali biti plavi. Za blajh kupku sam već pisala recept, ako ga već niste vidjeli. Postupak je isti kod izrade pramenova: nanesete na kosu i zamotate pramenove u foliju, da se griju. Možete ih i lagano zagrijavati fenom kako bi ubrzali postupak.

Nakon toga, kosa je izgledala ovako… Kao što vidite, vrhovi su ostali tamniji, pa smo samo na njih još jednom nanjele kupku da ih još malo posvijetlimo.

I zatim farbanje: prvo donji slojevi u crno, odmah nakon toga ljubičasti dio kose u smeđe. Neposredno prije nego je trebalo isprati te dvije boje, na blajhane pramenove smo stavile preljev, jer se ova nijansa preljeva na kosi smije držati maksimalno 5 minuta (namijenjena je za korištenje na blajhanoj kosi, dok za ostale nijanse preljeva u uputama piše da mora proći barem 14 dana od blajhanja).

Evo kako to na kraju izgleda…

Sestra je jako zadovoljna, a ja moram priznati da nisam mislila da će ova svijetla smeđa uspjeti prekriti ljubičastu, ali ipak je. Super je ispala, jedino još mrvicu probija crveni odsjaj, ali to je bilo za očekivati. Kako se vama sviđa? 🙂

 

10 thoughts on “Makeover sestrine kose :)

 1. Fora je skroz!!! Vidim da je ona malo “luda” pa joj ovo baš super stoji 🙂

 2. Seka je baš slatka a ti si pravo spretna s ovim, znalački urađeno!!!

 3. Super je ispalo! Odlično joj stoji! Tebi svaka čast 😉

 4. FaithFry

  Tenks cure. Sestra često mijenja boju kose… 😀 Mene uvijek iznova čudi kak joj kosa dobro podnosi blajh kupke (pa čak i čisti blajh), a ima dosta tanku i krhku kosu…

 5. Nanethiel

  predobra frizura 😀

 6. FaithFry

  Sestra kaže hvala svima. 😉

 7. Jura

  Pre dobra frizura svaka čast.
  Reci mi jedno, ja bi htio “plavu” irokezu, e sad neznam kako bi mi stajala, a ovdje vidim da plavi preljev ispadne naranđasto, jel tako kod svih kosa?

  1. FaithFry

   Ne, preljev je čista svijetla, ledena plava, samo što ja sestri nisam taj put kosu blajhala skroz na bijelo jer nismo htjeli odjednom iz tamne u tako svijetlu boju, da ne ošteti kosu previše. I na slici izgleda malo više narančasto nego je bilo uživo. 🙂

   Nekih mjesec dana nakon ovog je ponovno blajhala kosu i ovaj put ful na svijetlo. Furala je jedno vrijeme crnu kosu s bijelim pramenovima i šiškama, a trenutno taj poblajhani dio farba u rozo. Da, često mijenja boju kose.

   1. Jura

    Ok, Hvala ti na odgovoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *