Makeover sestrine kose :)

Znam, znam, grozna sam. Obećala sam vam da ću post objaviti još sinoć, ali bila sam tako umorna da sam na kraju rano zaspala i samo produžila do jutra. Otkad mi je faks počeo, rano se dižem i 3 dana u tjednu sam u Karlovcu po cijele dane, od jutra do večeri, kad dođem doma samo se skljokam u krevet. Srećom, tih dana imam duge pauze između predavanja i obično dragog čekam dok njegova predavanja završe, a imam pristup netu u kafiću, pa ću se potruditi tada pisati postove i uploadati videe. 🙂 Još jednom sry što me nema, a sad ajmo na post.

slike se povećavaju klikom na njih, a za sve slike koje nisu moje, za izvor kliknite na sliku

Neki dan me draga sestrica Matea uhvatila u 9 navečer: “ti se da pofarbat me?” Ja rekoh okej, ona ima kratku kosu, malo kose, s tim sam brzo gotova, a onda odoh u krevet. E, ali ona se sjetila da bi cijeli makeover, tako da je to na kraju poprilično dugo trajalo.  Njena kosa je slojevito ošišana, pa su donji, duži slojevi bili pofarbani u crno, dok su gornji, kraći slojevi bili farbani s ljubičasto-crvenom bojom (Palette Deluxe, nijansa 880 Patlidžan). To je izgledalo ovako (sjetila sam se slikati tek kad sam joj već odvojila slojeve kose):

Ideja je bila sljedeća: donje slojeve ostavit crne, ljubičastu boju prefarbati u smeđe, a na šiškama izblajhati plave pramenove. Evo koje smo boje koristile:

– crna boja: Syoss Baseline 1-4 blue black

 – smeđa boja: Subrina Charm 46 Hazel

 

– na šiške smo nakon blajh kupke umjesto boje ovaj put stavljale samo preljev, Palette Instant Color, nijansa 0 (nula, makar izgleda kao o) Frozen Blond (Ledeno plava)

Prva stvar koju smo radile je blajh kupka onih pramenova koji bi trebali biti plavi. Za blajh kupku sam već pisala recept, ako ga već niste vidjeli. Postupak je isti kod izrade pramenova: nanesete na kosu i zamotate pramenove u foliju, da se griju. Možete ih i lagano zagrijavati fenom kako bi ubrzali postupak.

Nakon toga, kosa je izgledala ovako… Kao što vidite, vrhovi su ostali tamniji, pa smo samo na njih još jednom nanjele kupku da ih još malo posvijetlimo.

I zatim farbanje: prvo donji slojevi u crno, odmah nakon toga ljubičasti dio kose u smeđe. Neposredno prije nego je trebalo isprati te dvije boje, na blajhane pramenove smo stavile preljev, jer se ova nijansa preljeva na kosi smije držati maksimalno 5 minuta (namijenjena je za korištenje na blajhanoj kosi, dok za ostale nijanse preljeva u uputama piše da mora proći barem 14 dana od blajhanja).

Evo kako to na kraju izgleda…

Sestra je jako zadovoljna, a ja moram priznati da nisam mislila da će ova svijetla smeđa uspjeti prekriti ljubičastu, ali ipak je. Super je ispala, jedino još mrvicu probija crveni odsjaj, ali to je bilo za očekivati. Kako se vama sviđa? 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *