DIY uljni piling za tijelo

Volim pilinge, ali iskreno rečeno, ne koristim ih često koliko bih trebala. Shodno tome, kupovanje pilinga je za mene samo dodatno bacanje novaca. Pogotovo na recimo pilinge za ruke ili stopala. Come on! Kaj je tak posebno u pilingu za ruke/stopala, da za to ne bi mogao poslužiti obični piling za tijelo? Naravno, ponekad u dućanu spazim neki piling koji me privuče, pa ga kupim da ga isprobam, ali većinom ih volim mućkati sama. Volim uljne pilinge i stvarno vam za njih ne trebaju nikakva posebna ulja, koristite što god imate doma, maslinovo ulje manje više svi koriste i imaju u kuhinji. 🙂 Continue reading “DIY uljni piling za tijelo”

Blajhanje/bojanje kose kokosovim uljem

Vjerujem da se svi vi koji me vjerno pratite, sjećate mog posta o blajh kupki. To je i dan danas najčitaniji i najhvaljeniji post na mom blogu i sretna sam što vas se puno javilo i reklo da vam sam vam tim postom puno pomogla, to mi puno znači. 🙂 Prije nekog vremena, gledajući video Michaela Jamesa, načula sam o metodi blajhanja kose s kokosovim uljem. Nikad dotad nisam čula za to i iznad glave mi je bio veliki upitnik. Blajhanje kose s uljem?! Prije nego vam opišem svoje iskustvo s tom procedurom, da vam kažem kako sam uopće došla na odluku da to isprobam… Pripremite se na podužu priču i općenito poduži post. 😀 Continue reading “Blajhanje/bojanje kose kokosovim uljem”

DIY: improvizirani (čitaj: jadni :D) lighbox

Mislim da sve blogrice znaju o čemu pričam kad kažem da je ovo oblačno i grozno jesensko/zimsko vrijeme koma za fotografiranje. Točnije, fotografiranje unutra, vani se još i da, ako nije oblačno. Obično dok dođete doma iz škole/faksa/posla, već je kasno popodne i pada mrak. I onda nema šanse da nekaj dobrog uslikate. E meni je to dopizdilo i napravila sam si danas lighbox. Nije idealan, ali poslužit će dok ne napravim nešto bolje.

So, što vam sve treba za ovaj pothvat:

– kutija: bilo bi dobro da je malo viša. Kutija od cipela recimo, će vam biti preniska za neke veće stvari slikati. Ova moja je od čaša, njih sam preselila u drugu kutiju i mami otela ovu. 
– skalpel ili škare za rezanje
– ljepilo za papir: ja sam koristila najobičnije ljepilo u sticku
– papir za obložiti kutiju: u mom slučaju najobičniji bijeli papir, A3 formata

Continue reading “DIY: improvizirani (čitaj: jadni :D) lighbox”

Čišćenje lica + piling sodom bikarbonomFace Cleansing + baking soda face scrub

Prije nekog vremena sam na Mademoiselle never tells blogu vidjela njen recept za čišćenje lica, odnosno kako se riješiti mitesera. I naravno morala sam ga isprobati. Originalan recept možete vidjeti na njenom blogu, a ovo je moja modificirana verzija.

Dakle, naglasak kod ovog recepta je na sodi bikarboni. Kemijski gledano, soda iliti natrij-hidrogenkarbonat je bijeli prah, slabo topljiv u vodi. Tako kaže wikipedia.  Svima je dobro poznata kao sastojak uza mnoge kolače, a u kućanstvu se koristi i za uklanjanje neugodnih mirisa, poliranje i izbjeljivanje. U kozmetici je najpoznatija kao sredstvo za home made izbjeljivanje zuba ili recimo noktiju, ali korisna je i za kosu i za kožu. Naime, soda pomaže kod uboda insekata, opeklina i nadražene kože. A odlična je i za čišćenje lica i uklanjanje mitesera. 🙂

 

Continue readingČišćenje lica + piling sodom bikarbonomFace Cleansing + baking soda face scrub

Eyeliner 101: u par koraka do savršene crte

Za većinu cura, nanošenje tuša je noćna mora. I meni je tako bilo u početku: em je crta bila grbava i uvijek predebela, em je tuša bilo i po trepavicama i razmazivao mi se svuda, em nisam nikak mogla repić napravit kak spada, nikak naći tuš s kistićem koji mi odgovara i još hrpa, hrpa sitnica. Lagala bih kad bih rekla da je povlačenje savršene crte lagano, meni je trebalo puno vježbanja dok sam uspjela. Vjerujte mi, uz vježbu, uspjet će i vama. 🙂

Unaprijed vas upozoravam da u ovom postu ima puno slika, pa zato nisu sve u pravoj veličini. Naravno, povećavaju se klikom. 

VRSTE EYELINERA I KISTOVA

Kad kažemo tuš, svi automatski pomisle na običan tekući tuš. S druge strane, u engleskom riječ eyeliner općenito znači proizvod za obrubljivanje očiju. Pa tako imamo pencil liner (iliti olovka za oči), dip eyeliner, liquid eyeliner, gel ili cream eyeliner i naravno imamo i tuš u flomasteru, koji izgleda kao olovka. Dip eyelineri su najčešće u malim kao bočicama i od običnog se tuša razlikuju po tome što imaju tvrdi kistić. U suštini, svi su tuševi isti, bitno je da nađete s čim je vama lakše raditi. 🙂

  Continue readingEyeliner 101: u par koraka do savršene crte

Batman`s ladies #2: Catwoman inspired smokey

Evo i drugog obećanog looka za koji ste glasali. 🙂 Nisam skroz zadovoljna kako je ispalo, mislim da je moglo bolje, ali okej je. Bazirala sam se više na look-u iz filma, koji izgleda ovako…

…za razliku od make up-a koji ima na posterima, koji je više cateye oblika i (ako dobro vidim) uključuje i crni tuš, naravno, izvučen poprilično. 


Continue readingBatman`s ladies #2: Catwoman inspired smokey

Batman`s ladies #1: Dr. Chase Meridian inspired

I evo ga, moj prvi ikad tutorial. 😀 Hope you like it, ja mislim da sam mogla bolje. Malo sam previše zumirala, ali za prvi put je okej, I guess.

Prvo malo objašnjenje:  na posterima za film i sličnim slikama, izgleda kao da ima sivo-crno sjenilo u pregibu, izvučeno dosta van, kao cateye, dok u filmu zapravo ima drugačiju šminku. Većinom ima malo konture u pregibu, laganu crtu uz trepavice i najčešće crveni ruž. Bazirala sam se više na looku iz filma, pošto bi ovo trebala biti kao dnevna verzija look-a, uz crveni ruž, jel…

httpv://www.youtube.com/watch?v=iAyz1iSt_c0

Continue readingBatman`s ladies #1: Dr. Chase Meridian inspired