Balea Young Soft & Care: gel za umivanje i serum

Nakon što sam konačno potrošila Neutrogena Pink Grapefruit proizvode, zaželjela sam se jednostavno nečeg drugog. Volim isprobavati nove gelove za umivanje, jer se nakon nekog vremena jednostavno zasitim jednog te istog proizvoda. I, moram reći, svaka čast Neutrogeni, volim tu liniju, ali ovo volim više. Well, gel u svakom slučaju.

Continue reading “Balea Young Soft & Care: gel za umivanje i serum”

Čišćenje lica + piling sodom bikarbonomFace Cleansing + baking soda face scrub

Prije nekog vremena sam na Mademoiselle never tells blogu vidjela njen recept za čišćenje lica, odnosno kako se riješiti mitesera. I naravno morala sam ga isprobati. Originalan recept možete vidjeti na njenom blogu, a ovo je moja modificirana verzija.

Dakle, naglasak kod ovog recepta je na sodi bikarboni. Kemijski gledano, soda iliti natrij-hidrogenkarbonat je bijeli prah, slabo topljiv u vodi. Tako kaže wikipedia.  Svima je dobro poznata kao sastojak uza mnoge kolače, a u kućanstvu se koristi i za uklanjanje neugodnih mirisa, poliranje i izbjeljivanje. U kozmetici je najpoznatija kao sredstvo za home made izbjeljivanje zuba ili recimo noktiju, ali korisna je i za kosu i za kožu. Naime, soda pomaže kod uboda insekata, opeklina i nadražene kože. A odlična je i za čišćenje lica i uklanjanje mitesera. 🙂

 

Continue readingČišćenje lica + piling sodom bikarbonomFace Cleansing + baking soda face scrub