DIY paleta za sjenila

Imala sam nekoliko pojedinačnih sjenila i par manjih paletica koje su mi se stalno povlačile po polici sa kozmetikom i išle mi na živce. Najviše me bola u oči MUA Undresses Me paleta, koja mi je pala, pa je dio sjenila puknuo, poklopac je puknuo i nije se dao zatvoriti i samo sam muke s njom imala. I iskreno, nisam nikad depotala sjenila, pa sam htjela probati. 😀 Continue reading “DIY paleta za sjenila”

DIY: improvizirani (čitaj: jadni :D) lighbox

Mislim da sve blogrice znaju o čemu pričam kad kažem da je ovo oblačno i grozno jesensko/zimsko vrijeme koma za fotografiranje. Točnije, fotografiranje unutra, vani se još i da, ako nije oblačno. Obično dok dođete doma iz škole/faksa/posla, već je kasno popodne i pada mrak. I onda nema šanse da nekaj dobrog uslikate. E meni je to dopizdilo i napravila sam si danas lighbox. Nije idealan, ali poslužit će dok ne napravim nešto bolje.

So, što vam sve treba za ovaj pothvat:

– kutija: bilo bi dobro da je malo viša. Kutija od cipela recimo, će vam biti preniska za neke veće stvari slikati. Ova moja je od čaša, njih sam preselila u drugu kutiju i mami otela ovu. 
– skalpel ili škare za rezanje
– ljepilo za papir: ja sam koristila najobičnije ljepilo u sticku
– papir za obložiti kutiju: u mom slučaju najobičniji bijeli papir, A3 formata

Continue reading “DIY: improvizirani (čitaj: jadni :D) lighbox”